Saturday, January 28, 2012

Tuesday, January 24, 2012

New Testimoni

1) NEW TESTIMONI FU DARI SABAH ..

FU hr tu...
mantap kak.....suke sy...

b4 ni berat sy 72kg...Alhamdulillah skrg dh 62kg...drop 10kg dlm sebln.. =) tp itu pun sy on off amik FU ni...sy still ada 14 sachets yg sy blm mkn... amik 3 kotak kan dgn akak hari tu ..

sy amik FU n sy exercise jugak...rmi yg tegur la kak..coz obvious jugak sy trn...yg sy seronok...dh drop berat mkn byk mana x kn naik blk...berat maintain... *thumbs up utk FU* ~__^

P/S : kadang2 rasa jeles, rasa diorang ni turun laju smp rasa tak masuk akal hahaha. Tp tu lah realiti. Alangkah bagusnya kalau diriku turun kg semudah itew ...


2)
NEW TESTI FIT UP ...

setakat ni dah ambik 8 peket FU, hampir2 nak habis dah 1 kotak tp period,so stop kejap..

ni lah yg aku dpt selepas consume 8 pkt FU :


peha,perut & lengan alami perubahan yg sangat2 ketara..baju yg dlm "reject list" sebab x muat sebelum ni,dah muat balik..seronok betul... perut pun dah tak buncit, best!


saiz seluar sebelum amik FU - 29. Selepas amik FU (8 pkt) - 28. Saiz 27 pun dah boleh tp ngam2,jadi x selesa...memang nak target 27 lepas ni.. ideal sikit..


period kali ni keluar banyak dan laju..rasa puas hati period bln ni sbb sy mmg ada masalah dgn period yg keluar sikit sgt, geram la kdg2 sbb darah sikit2 dan berketul.. skrg banyak pulak keluarnya..adohai....tp perut sgt2 selesa...rasa ringan je badan...



3)
Pg ni dpat pickup lg 1 testi ..

Saya ambil FU dah 6 hari. Bfeed mom. Masa memula amik tu Baby takde lak cirit, cuma dia dok membuang gak and kerap kentut haha. Now ok dah. Ketara sangat kat part perut ni. Saya makan macam biasa cuma kurang kuantiti sbb cepat kenyang. Masa 4 peket ari tu dh turun 1.1kg ...


4) LAGI TESTI....

Dok menunggu oder FU dari geng2 CELCOM kat TTDI. Dua orang kat sana berjaya dikuruskan ngan FU .. . Hehe biiznillah. Yg sorang 3 kotak FU turun 8kg. Yang sorang lagi dari 106kg now dah 98kg. Lepas amik lam 6 kotak

Now diorang tengah kumpul2 oder tu ... hehehe alhamdulillah rezeki .
.


5) NEW TESTI FIT UP ..

kakak kite da turun around 4 kg....tak smpi 1 bln...
tu yg kita terus order tu... nak cuba hehe. Ada 25kg nak turunkan ni


6)
LAGI TESTI FIT UP ..

salam ida.. eheheh.. akak stop hari tu makan, sebab period pulak pas ambik ubat perancang.. kena lak 12 hari.. so, kawan akak kata akak dah susut, akak pun citer kat dia.. then dia pun nak.. akak hari tu turun 3kg baru guna 5 bgkus. so, kawan akak ambik 2 kotak, jual harga Rm50 gak kat dia.. tapi dia guna baru 5 bgkus dah turun 4 kilo, tu dia semangat tu. sebelum ni dia berhabis guna justmate 5 tapi tak turun pun. heheh.


7) NEW TESTI FIT UP DARI CUSTOMER LELAKI ..

sye br nk abiskn kotak ketiga la kak..de lg 4 peket..sye x timbang pn kak..mlas la nk timbang..igt nk guna 3 bln dlu br nk timbang..sye laki la kak..heheee..cuma skrg sluar dr saiz 41 da ble pkai saiz 38..kre ok la tu kot..sye tinggi kak..182 cm..klao ble pkai sluar saiz 35 br cantik..so tu la target sye..


8)
NEW TESTI FIT UP ..

Salam,

Hai Kak,

Just nak update,

FU yg saya oder hr tu dah sampai(sori, pc wat hal, ni baru okey balik)

Dah turun 5 kg.. Suka gila. Lemak kat perut ngan pinggul dah mengecik. Skang seluar sme kene beli lain. Dengan saiz yang baru . Suka sangat.

Ada dua kotak lagi, Saya minum on off je.Sebab keje tak menentu. Kalo kene keje luar x minum la, Takut susah cr toilet. Coz minum FU ni nak kene minum banyak air, then kene buang byk air jugak :P~. Baru abis sekotak.

9)
LAGI FEED BACK FU

Rasa mcm tak pecaya jer sbb baru 4 hari peha pun pg tadi ukur pun kurang 2cm (siap tanda tu kt peha sbb taknak tersilap tpt..nanti reading lain..heheh) compare dgn ukuran right b4 amek fu ni.

Dah 6 ari amik fu, rasanya inci tu tak la turun byk. so far 1-2cm tu jer la. berat, taktau sbb tak timbang...nak timbang ujong bln ni jer nanti. tp yg best perut dah susut & tak rasa bloated even lps mkn.

Yg paling ketara kan...pecah/rekah tumit hilang lps 6hari amik fu ni, sama mcm masa consume collagen. mmg takder amik supplement lain lgsg sejak amik fu ni kecuali vit C jer. collagen pun lama tak mkn...sejak dr awal pose lg. mmg pun selalu klu stop jer mknn collagen/gluta 2-3mggu camtu tumit start la kasar & merekah balik. now licin jer....happy gak..

10)
Semalam dapat lagi new testi ..

Dah berjaya turunkan 5kg dah ngan FU ni. Tp now naik balik berat dia hehe. Dah 3 bulan usia kandungan baby. Hehe lagi sorang melekat pas amik 3 kotak FU. Alhamdulillah rezeki ...

Sunday, January 22, 2012

FIT UP

PRODUK PELANGSING BADAN
UNTUK LELAKI & WANITA
BERKESAN

MENURUNKAN BERAT BADAN
MENGEMPISKAN PERUT BUNCIT
MENURUNKAN KADAR KOLESTEROL
MENGHAPUSKAN LEMAK BERLEBIHAN & MINYAK
SERTA
MENGURANGKAN SELERA MAKAN & RASA LAPAR
DISAMPING
MELAWASKAN PEMBUANGAN AIR BESAR
BOLEH DI MINUM SEMASA HAID
& IBU MENYUSU ANAK 6 BULAN KEATAS

BERAT BADAN MELEBIHI 70 KG, DISYORKAN MENGAMBIL
2 SACHET SEHARI - PAGI & MALAM
(LELAKI & WANITA)



Saturday, January 21, 2012

Faktor Kenapa Berat Susah Giler Nak Turun?

1. UMUR
Makin berumur lah org tu.. metabolism dia menurun.. so, susah la sikit nk turun berat badan bg org yg berumur tu. Tp, x impossible utk turunkn berat badan.. Jgn plak cepat putus asa..(^___^)

2. GENETIK
Kalau keturunan tu ramai yg berbadan comel2 tu kn.. maknanya kite ada ler masalah ni. Tp ini bukan alasan untuk menurunkan berat badan tu..

3. METABOLISME RENDAH
Setiap org mempunyai metabolism yg berbeza. bile seseorang tu ada metabolism yg tinggi, senang sikit la nk turunkan berat bdan tu.. So, utk menaikkn metabolism, ada byk cara, contohnya melalui senaman atau pemakanan.

8 Manfaat Air Kosong

1. Melancarkan sistem pencernaan

Mengambil air kosong dalam kuantiti yang cukup akan melancarkan sistem pencernaan manusia dan mengelakkan masalah sembelit.

Air kosong melambatkan pertumbuhan zat-zat yang menyebabkan kanser, mencegah penyakit batu karang dan ginjal.

2. Perawatan kecantikan
Tubuh akan menyerap air daripada kulit sehingga menyebabkan kulit kering. Air dapat melindungi, melembap, dan menyihatkan tubuh.

3. Kesuburan
Meningkatkan produktiviti hormon lelaki dan wanita.

4. Ubat strok
Kemampuan air melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan membuatkan ia bertindak untuk menguatkan otot-otot dan ligamen.

5. Menenangkan
Air hangat dapat melebarkan pembuluh darah dan mencegah kekakuan otot, menghilangkan rasa nyeri, serta menenagkan fikiran.

6. Menguruskan badan
Minum air sebelum makan akan menyebabkan anda lebih cepat kenyang dan hal ini membuatkan anda kurang makan.

7. Menyihatkan jantung anda.

8. Memberi kesegaran kepada tubuh.

46 Tips Mudah Kawal Berat Badan

Apakah yang boleh dilakukan jika saya boleh menerima 1 perubahan diet sahaja?

1. Tambahkan hanya 1 sajian buah atau sayuran sehari. Sesuaikan dahulu penerimaan tubuh, kemudian tambahkan lagi sehingga mencapai 8 hingga 10 sajian sehari.


2. Ambil sekurang-kurangnya 2 sajian buah atau sayuran setiap kali waktu makan.

3. Tanamkan tekad. Anda tidak mahu 'membesarkan' saiz makanan.

4. Jadikan waktu makan 1 tujuan utk menyihatkan badan.

5. Mula amalkan sarapan pagi yang lengkap.

6. Pastikan pinggan anda diisi dgn separuh sajian sayuran dan/atau buah-buahan setiap kali waktu makan tengahari dan malam.

Adakah sebarang tip mudah untuk mengurangkan kalori?

7. ketika makan di luar, makan hanya setengah dan setengah lagi bungkus bawa balik.

8. Pesan 1 saja pemanis mulut utk dikongsi bersama.

9. Gunakan pinggan salad.

10. Letakkan makanan di atas pinggan. Jangan makan terus dari balang.

11. Isikan pinggan dgn sayuran dahulu. Kemudian barulah letakkan daging dan nasi.

12. Sekiranya anda minum 8 auns susu rendah lemak sehari, berat badan anda boleh berkurang kira2 2.5 kg setahun.

13. Jus buah-buahan juga tinggi kalori. Bataskan kepada 8 auns sehari.

14. Dapatkan kalori drpd makanan bukannya minuman.

15. Simpan jurnal makanan.

16. "Makan semasa lapar, berhenti sebelum kenyang"

17. Gunakan sos biji sawi (mustard) berbanding mayonis.

18. Lebihkan sup. Sup jernih lebih rendah kalori.

19. Kurangkan atau elakkan terus minuman berkalori seperti soda atau teh manis.

20. Bawa bekal makanan sendiri.

21. Duduk tertib semasa makan.

22. Campurkan jus dengan air.

23. Banyakkan makan sayur-sayuran semasa makan tengahari.

24. Makan masakan sendiri di rumah.

25. Hadkan pengambilan alkohol. <---non muslim

Bagaimana caranya untuk menikmati sayur-sayuran?

26. Ambil jus tomato semasa minum petang.

27. jadikan hidangan sayuran lebih menarik dan sedap.

28. Campurkan 3 jenis kekacang di dalam salad.

29. Anda perlu ingat bahawa sup sayur itu sebenarnya adalah sayur.

30. keledek juga adalah sayur.

31. Campurkan bayam ke dalam sandwich, sup, pasta dan salad.

32. Jangan lokek untuk membeli sayur yang telah sedia untuk dimakan.

33. Anda benar2 bencikan sayur?Lebihkan buah-buahan.

34. Simpan 7 jenis sayuran yg anda paling suka. Campur, hangatkan dan tambahkan sos kegemaran anda. Mudah kan!

Apakah jampi untuk kekal dgn diet yg diamalkan?

35. "Sajian terbaik makanan tinggi kalori yang jumlahnya sedikit. Sajian terbaik sayur-sayuran yang jumlahnya banyak".

36. "Nafsu makanku hanya sementara apabila tumpuanku pada perkara yg lain".

37. "Saya mahu nikmati hidup lebih lama".

38. "Saya sedang bekerja keras sekarang ini".

39. "Adalah lebih menyakitkan menjadi gemuk berbanding berhenti makan sekarang".

Saya ambil makanan berkhasiat tetapi masih gemuk. Apakah silap saya?

40. Elak waktu makan.(Jangan elak waktu makan)

41. Tidak menganggap diri gemuk. (Diri sendri x kisah susah la beb)

42. Makan terlalu banyak. Bukanlah apa yg anda makan tetapi berapa banyak yg anda makan. (Kalau berkhasiat tapi makan banyak2 camne nak kurus beb)

43. Makan terlalu banyak biskut sebagai snek.

44. Tidak memperdulikan 'saiz sajian' di panel fakta nutrisi.

45. Mengunyah 1 mangkuk penuh kacang sebagai snek.

46. Mengaggap 'energy bar' dan 'fruit smoothie' rendah kalori. (Tinggi kalori ni kalau makan byk2)

Petua Tradisional

PETUA-PETUA TRADISIONAL UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN:

1.MINUM AIR LIMAU NIPIS

CARANYA: Sediakan 2 biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari. Perah airnya dalam gelas berisi air sejuk, masukkan dalam peti ais. Jadikannya minuman anda setiap kali selapas makan tengahari dan malam.

2. MINUM AIR ASAM JAWA

CARANYA: Ambil sebuku asam jawa dan ramas dalam segelas air. Masukkan dalam peti sejuk dan jadikan minuman selepas makan tengahari dan malam. (ps:saya dah pernah cuba cara ni, rasa sakit perut lepas minum)

3. MINUM TEH CINA/TEH HIJAU

CARANYA: Jika anda tak berminat minum air limau atau air asam jawa, anda mungkin boleh mencuba teh cina. Bancuh seuncang teh cina, tambahkan serbuk kayu manis dan madu.

4. NAK LANGSINGKAN BADAN SELEPAS BERSALIN

CARANYA: Ambil 5 halia bara (halia cina), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis. Tumbuk kesemua bahan sampai lumat dan perahkan air limau nipis. Makan bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.(ps: kalau lepas pantang pun still makan macam ni, memang boleh kurus rasanya)

5. NAK KURANGKAN PERUT BUNCIT

CARANYA: Ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah diperah jusnya. Gaulkan bersama dan lumurkan di bahagian perut sebelum tidur, biarkan kering sampai pagi.

6. NAK KURANGKAN PERUT BUNCIT LAGI!

CARANYA: Campur perahan air limau nipis bersama teh tanpa gula. Amalkan minum setiap hari.

FIT UP

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat IIlahi...
akhirnya produk yg ditunggu2 da pon tiba...hehehe
cer teka??
saya rasa mesti awak da tahu punya...huhu baru nak main teka teki...(T___T)

hahaha

ok fine gelak sorang...ni nk perkenal produk FIT UP

apa dia FIT UP tu???
meh bace kt sini meh (^___^)


da baca da??
ok mesti da tahu kan FIT UP tu apa...heeee

so tunggu apa lg??
mari beli dan jadi cantik meletop-letop!!
sampai girlfriend, boyfriend, isteri, suami, pakcik, makcik, nenek, atuk (ok cukup..kang tak abis kang..hoho) semua tengok kamu makin cantik & hensem (^___^)



saya sendiri dah mencubanya dan terbukti berkesan!! anda pula bagaimana??

"tepuk lemak, tanya hati"

Tuesday, January 10, 2012

Pengenalan

Assalamualaikum pembuka bicara....semua sihat?
(perasan! de ke org nk bace blog nie...haha)
terpaksa syok sendiri untuk pertama kali..insyaALLAH murah rezeki ramai la pengunjung di blog ni 1 hari nanti..amin

cpt doa ramai2..(^___^)

permulaan kisah ni tengah renovate blog yang lintang pukang untuk tatapan umum..
*tersangat la buruk & perlu dicantikkan untuk gadis-gadis comel di luar sana..hhuuuu
dan tak lupa untuk jejaka-jejaka hensem!!

alhamdulillah blog ni akan di update dari semasa ke semasa...thanks sbb sudi mengunjungi blog yang tak seberapa lawa nie..

haha

blog ni secara officially jadi blog utk produk yang bakal sy jualkan dlm masa terdekat nie..insyaALLAH

nk taw???sila tunggu & lihat...jeng jeng jeng!!


actually sy dah byk tgk blog gadis-gadis comel di luar sana dan mmg tersangat comel mcm mereka..
sy TAK comel macam mereka...ohh tiba-tiba*

haha

ok2 teruskan. sy dah byk dapat idea dari blog-blog mereka dan sy mengaku saya tidak berapa kreatif..huuuhuu

jadi sy akan cuba gunakan bahasa yg simple dan mudah difahami...

(^_______________^)

terima kasih sekali lagi. tu aje untuk iklan harini.

good night. sweet dream.